Ontvang 20% korting! arrow_drop_up
Meteen naar de content

About -NHN-

Nihan Yilmaz (-NHN-) is een kunstenaar wiens werk een diepe passie weerspiegelt voor het delen van betekenisvolle boodschappen en lessen, gecombineerd met een toewijding aan het verkennen van wereldwijde thema's en gebeurtenissen door middel van acrylverf.

Geboren in Genk, België in 1993, bracht Nihan zijn kinderjaren door met het tekenen van zijn favoriete stripfiguren van tv en videocassettes.

Zijn interesse in kunst begon al op jonge leeftijd, nadat hij met succes een opdracht in de kleuterklas wist uit te voeren, waarbij een vogel in een kooi diende geschilderd te worden. Sindsdien heeft hij ontelbare uren doorgebracht met schetsen, schilderen en experimenteren met verschillende materialen. Nihan's talent en toewijding leidden er uiteindelijk toe dat hij een formele kunstopleiding ging volgen aan de Kunstacademie van Maasmechelen, waar hij tijdens zijn jeugd actief bleef in de kunsten.

Na het afronden van zijn hogeschoolopleiding in Business Management, begon Nihan zich te professionaliseren als kunstenaar. Hij exposeerde zijn werk op verschillende social media platforms en nam deel aan lokale en regionale kunstprojecten. Na verloop van tijd begon zijn werk aandacht te krijgen en verkocht hij tientallen werken en opdrachten.

Vandaag de dag staat Nihan bekend om zijn opvallende kunst en spontane schilderstijl, waarbij hij vaak acrylverf of spraypaint gebruikt. Hij is vooral geïnteresseerd in het verkennen van menselijke eigenschappen en het aanleren van lessen, die hij benadert door ze als een aantrekkelijk beeld te laten zien.

Een van zijn meest opvallende werken is het schilderij "Geslaagd sinds geboorte" (hierboven te zien), dat een afwijzing laat zien van de etiketten die kinderen of ook oudere mensen krijgen van anderen op basis van verzonnen criteria. Dit schilderij staat voor het individu dat al vanaf het begin besluit een succes te worden.

Naast zijn studiopraktijk is Nihan toegewijd aan het teruggeven aan de kunstgemeenschap. Hij neemt regelmatig deel aan bijeenkomsten om in contact te komen en ideeën uit te wisselen met andere kunstenaars, en hij geniet ervan om opkomende kunstenaars te begeleiden.

Voor de toekomst is Nihan van plan om de grenzen van de beeldende kunst te blijven verleggen, op zoek te gaan naar nieuwe technieken en materialen en zich te blijven verdiepen in de echte wereld die zijn werk inspireert.

Hij wil zijn werk wereldwijd tentoonstellen en anderen inspireren om hun eigen artistieke passies na te streven.

Laten we in contact blijven via sociale media:

 

From our Instagram